Arhiva

Svečanost u povodu puštanja u rad Vodovoda „Ugrić“

Danas su predstavnici Mjesnih zajednica Vitovlje i Mudrike ugostili načelnika Općine, Admira Hadžiemrića i njegove saradnike. Povod ovog događaja je okončanje projekta izgradnje vodovoda „Ugić“ čime je riješeno redovno i nesmetano snabdijevanje vodom ove mještana ove dvije mjesne zajednice.

Posjeta načelnika Općine ovim mjesnim zajednicama danas je okarakterisana kao prilika da se mještani zahvale za konačno rješavanje ovog dugogodišnjeg problema i napore koje je načelnik Općine sa nadležnim službama učinio da se osiguraju sredstva i iz drugih izvora finansiranja.

Podsjećamo : Projekat je podrazumijevao izradu projektne dokumentacije,deminiranje prostora,izradu dvije kaptaže,dvije rasteretne komore,šahtove , cjevovod u dužini od cca 5300 metara i otkup dijela trase koji se nalazio na privatnom zemljištu.
Za Projekat izgradnje Vodovoda „Ugrić“ Općina Travnik je još 2008.godine, vlastitim sredstvima, izradila projektnu dokumentaciju a nakon toga izvršila deminiranje prostora i apliciranjem za dodjelu sredstava kod nadležnih kantonalnih i federalnih organa osigurala potrebna sredstva.
Pored sredstava za izradu projektne dokumentacije i deminiranje prostora Općina je izdvojila i dodatnih 38.000,00 KM iz općinskog Budžeta.
Apliciranjem za sredstva nadležnih federalnih organa Općina je osigurala 70.000 KM od Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica koje su implementirane u 2012.godini za izradu dijela cjevovoda I jedne rasteretne komore I 48.000,00 KM od Fondacije za održivi razvoj “OdRaz”.Ova sredstva su implementirana u 2013 godini za izradu cjevovoda I šahtova.
Aktivnostima nadležnih općinskih službi na izradi projekata i obezbjeđivanju sredstava iz drugih izvora Općina je od Vlade Srednjobosanskog kantona u 2012.godini osigurala 35.000,00 KM za izradu kaptaže,jedne rasteretne komore i dijela cjevoovda a u 2013.godini 15.000,00 za nabavku i ugradnju preostalog cjevovoda.

izvor: Općina Travnik

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!