Aktuelno

Ženi otuđen novac i nanesene tjelesne povrede, u Han Biloj pronađena droga

Dana 29.11.2019.godine oko 23,10 sati u PS Novi Travnik prijavljeno je razbojništvo nad ženskom osobom u ulici Patriotske lige, općina Novi Travnik. Prema prijavi, razbojništvo je izvršeno od strane nepoznate muške osobe, koja je fizički napala oštećenu i nanijela joj tjelesne povrede, te otuđila torbicu u kojoj se nalazio novac od sportske kladionice u kojoj je uposlena, mobitel, bankovna kartica i druge osobne stvari.

 

O prijavi su obaviještene sve policijske patrole, te se pristupilo blokadi užeg područja oko mjesta događaja i obilasku terena u cilju pronalaska izvršioca navedenog krivičnog djela. O svemu je upoznat nadležni kantonalni tužilac.

 

Dana 01.12.2019. godine oko 20,40 sati na lokalnom putu Suhi Dol – Dub, općina Travnik, policijski službenici policijske ispostave Han Bila (PS Travnik) izvršili su kontrolu i pregled vozila Golf, kojim je upravljao A.S. rođen 1997.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen Š.P. rođen 1996.godine. Tom prilikom u vozilu je pronađena određena količina  materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U suradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv navedenih osoba se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!