Sveuciliste Vitez
Zastupnik u Skupštini SBK/KSB Elvedin Mušanović traži provjeru vjerodostojnosti diploma
Elvedin Mušanović - photo: Jajce Online
Aktuelno

Zastupnik u Skupštini SBK/KSB Elvedin Mušanović traži provjeru vjerodostojnosti diploma

Zastupnik u Skupštini Srednjobosanskog kantona Elvedin Mušanović zatražio je od mjerodavnih skupštinskih i vladinih tijela da hitno pokrenu postupak provjere vjerodostojnosti diploma zaposlenih u organima uprave, agencijama, zavodima, direkcijama i drugim tijelima nad kojima SBK/KSB ima osnivačka ili suosnivačka prava.

Prateći sveukupna zbivanja vezana za tu problematiku, smatram sasvim opravdanim da se na području našeg kantona pod hitno provede ova aktivnost. Veoma je važno, posebno u današnjim okolnostima, što prije aktualizirati ovo pitanje te detaljno analizirati postojeće stanje vjerodostojnosti stečenih diploma svih zaposlenika u ustanovama nad kojima Kanton ima osnivačka ili suosnivačka prava i to je način na koji trebamo rješavati problem koji se već godinama gura pod tepih – izjavio je za agenciju FENA Mušanović.

Mušanović je istakao da ima informaciju da je, prema zaključku Vlade Federacije BiH, od direktora javnih preduzeća i određenih ustanova već zatražena provjera vjerodostojnosti diploma zaposlenika, odnosno posjeduju li potrebnu dokumentaciju, broj protokola, datum i slično.

Niko ne treba biti izuzetak. Nakon analize treba objaviti da javnost vidi tko je šta i gdje završio i jesu li diplome vjerodostojne – poručio je Mušanović.

Mušanović je naglasio da i sama činjenica da SBK/KSB ima najviše privatnih univerziteta, predstavlja dodatnu obavezu da se napravi svojevrsna revizija, iako je istakao da nema konkretnih saznanja kada je riječ o eventualnim neregularnostima.

FENA/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!