VOZAČI OPREZ: Snijeg na kolovozu preko prevoja Komar
photo: Agencija DAN
Aktuelno

VOZAČI OPREZ: Snijeg na kolovozu preko prevoja Komar

Na većini puteva u BiH jutros se saobraća po mokrom i klizavom kolovozu, pa se savjetuje opreznija vožnja.

Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima Livno-Kupres i Glamoč-Livno. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja. Izdvajaju se  putni pravci: Mostar-Doljani, Jablanica-Prozor, Sarajevo-Foča, Rogatica-Višegrad, Novi Travnik-Bugojno i Turbe-Banja Luka.

Na dionicama u zapadnim i južnim krajevima BiH  upozorava se na jake udare vjetra. Vozačima na svim putnim pravcima savjetuje se da vožnju prilagode uslovima na putu. Posjedovanje zimske opreme zakonski je  obavezno.

Povodom praznika Dana državnosti BiH, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Sutra (27.11.) počinju radovi na rekonstrukciji dilatacija na vijaduktu Briješće na dionici magistralnog puta M-17 Rajlovac-Stup. Za vrijeme izvođenja radova, saobraćaj će na vijaduktu Briješće biti obustavljen i preusmjeren na kružni tok u ulici Safeta Zajke.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

FENA

(Fotografija uživo sa prevoja Komar)

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!