VIDEO: Koliko discipline treba da se u prostoru Borca spriječi širenje virusa?
VIDEO: Koliko discipline treba da se u prostoru Borca spriječi širenje virusa? - photo: Agencija DAN
Aktuelno

VIDEO: Koliko discipline treba da se u prostoru nekadašnjeg Borca spriječi širenje virusa?

U ovom periodu, a na to upozoravaju stručnjaci, svakako je najvažnije poštovanje svih uputa o higijeni, ali i odgovrnost koju pokazujemo kao pojedinci.

Držati se izolovano od prijatelja i porodice izvan jednog domaćinstva i nije teško ako dopustimo da razum i savjest urade svoje. To je tako malo šta se može uraditi za tako veliku korist.

Zato, bez dvojbe, bez polovičnih rješenja; “malo” ili “povremeno”, bez odabira “onih” s kojima se možete družiti i bez primisli “neće”. Treba znati da nije dobro ponašati se kao da je nešto izvan naše odgovornosti i mogućnosti da pomognemo, jer samo ostati u kući može donijeti rješenje.

No, postavlja se pitanje, šta je s onima koji odlaze na radno mjesto, koliko tek oni discipline treba da pokažu kako bi ovaj problem ostao u okvirima rješivog.

Travnik je naročito, s obzirom na to da govorimo o razvijenoj industriji, vrlo osjetljiv u ovakvoj situaciji. Zatvorena su sva mjesta gdje se okuplja veći broj ljudi, a ovdje svakog radnog dana u jednom ograničenom prostoru redovno se sreće i po nekoliko hiljada ljudi. Mjere predostrožnosti i teret koji oni nose sigurno je velik u okolnostima kao što su ove.

Zato disciplina, distanca i higijena, koliko je to uopće moguće, ovdje je najpoželjnija u danima koji slijede.

Još jednom podsjećamo na obavezu poštivanja svih mjera koje donose Federalni i Kantonalni štab civilne zaštite, te drugi mjerodavni organi.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!