U Travniku otvorena Šarena džamija, objekat koji je mnogo više od vjerskog
U Travniku otvorena Šarena džamija, objekat koji je mnogo više od vjerskog - photo: Agencija DAN
Aktuelno

VIDEO/FOTO: U Travniku otvorena Šarena džamija

Dugo se već u Travniku sa ovolikim nestrpljenjem nije očekivalo otvorenje nekog objekta kako je to ovih dana pred otvorenje potpuno obnovljenje Sulejmanije, travničke Šarene džamije.

Travničani iz cijelog svijeta, svih vjera i političkih uvjerenja putem socijalnih mreža pozdravljaju njen obnovljeni izgled, ali i činjenicu da su, nakon skoro dvije godine, završeni obimni radovi i da je, kako je nazivaju “Travnička ljepotica” vraćena svojim građanima.

Veliki broj delegacija danas je stigao u naš grad, a svakako da su domaćini posebnu pažnju ukazali predstavnicima Direkcije vakufa Republike Turske i Ambasade ove zemlje, iz razloga što je upravo ta Direkcija izdvojila skoro 2,5 miliona konvertibilnih maraka kako bi se Šarena džamija obnovila na kvalitetan i nadasve stručan način.

I zaista, lijepo je danas biti Travničaninom i dijeliti ovaj zajednički ponos sa svim gostima koji su svojim prisustvom uveličali svečanost otvorenja jednog od najprepoznatljivijih arhitektonskih simbola našeg grada.

U našem videu pogledajte detaljno izgled vanjskog i unutrašnjeg dijela ovog objekta, a poslušajte i šta su za Agenciju DAN o Sulejmaniji, Šarenoj džamiji, njenoj bogatoj historiji i onome šta predstavlja za Travničane rekli Salih ef. Indžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Travnik i Džemail ef. Ibranović, imam džemata Sulejmanija-Šarena džamija, a u fotogaleriji osjetite dio današnje atmosfere u našem gradu.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!