Sveuciliste Vitez
Sport

VIDEO/FOTO: U Travniku održan Dan sporta – “Izaberi svoj sport”

Danas je u našem gradu, u organizaciji Sportskog saveza općine Travnik, sportskih klubova-članova Sportskog saveza općineTravnik, Zavoda za javno zdravstvo SBK/KSB, u saradnji sa Općinom Travnik i pod pokroviteljstvom načelnika Općine Travnik Admira Hadžiemrića organizovan Dan sporta u Općini Travnik pod nazivom “Izaberi svoj sport”.

Manifestacija je održana u Sportsko rekreaciono privrednom centru ” Pirota ” koji je jednim dijelom stavljen u funkciju za trenažni proces dvoranskih sportova.

Izuzetno velikom broju učenika sa područja cijele općine prezentovani su mali nogomet, rukomet, košarka, judo, karate, a izvršena su i antroploška mjerenja, te prezentacija stanice “Zdrave prehrane” koju je organizovao Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB.

Učešće u projektu Dan sporta u općini Travnik – “Izaberi svoj sport” uzelo 11 osnovnih škola ( OŠ “Travnik”, KŠC “Petar Barbarić”, OŠ “Kalibunar”, OŠ “Turbe”, OŠ “Han Bila”, OŠ “Mehurić”, OŠ “Nova Bila”, OŠ “Dolac na Lašvi”, OŠ “Guča Gora”, OŠ “Karaula”, OŠ “Vitovlje” ) sa područja općine Travnik čiji su učenici, kao i članovi sportskih klubova informisani o pravilnom načinu ishrane.

Pored prezentacije dvoranskih sportova, kao i samog Privredno sportskog centra “Pirota” današnja aktivnost imala je za cilj i animiranje djevojčica i dječaka za što masovnije uključivanje u travničke  sportske klubove.

Značajno je istaknuti da je tokom dana za sve učesnike pripremljena bila ishrana i napitak u organizaciji UŽ ” Emina ” iz Turbeta u skladu sa stanicom ” Zdrave prehrane ” .

Na samom početku manifestacije Dan sporta u općini Travnik – “Izaberi svoj sport” prisutne je pozdravio načelnik Općine Travnik Admir Hadžimerić koji se svima zahvalio na odzivu i istaknuo značaj za sport na području općine Travnik, stavljanja u funkciju za trenažni proces PSC “Pirota”.

U ime Sportskog saveza SBK/KSB i Sportskog saveza općine Travnik prisutnima se obratio i predsjednik Mirsad Ibrišimbegović koji je poručio da se nada da ćemo i narednom periodu imati što veći broj uspješnih sportista i sportiskinja jer Travnik je uvijek bio rasadnik uspješnih sportista.

Sportski savez općine Travnik / Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!