Arhiva

VIDEO/FOTO: Četiri stotine osnovaca na druženju sa fudbalskim reprezentativkama BiH u Zenici

U Trening centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici danas je održan čas tjelesnog odgoja za učenike i učenice osnovnih škola u Zenici. Povod okupljanja bio je razgovor o utjecaju fudbala kao timskog sporta na psihičko-fizički razvoj dječaka i djevojčica, kao i ravnopravnost u sportu i ženskom fudbalu, javlja Anadolu Agency (AA).

Više od 400 učenika u pratnji školskih pedagoga imalo je priliku družiti se sa reprezentativkama i upoznati se sa osnovama fudbala, a mališani su poručili kako će podršku reprezentativkama dati i u utorak na kvalifikacionom susretu protiv selekcije Engleske.

Selektorica ženske fudbalske reprezentacije BiH Samira Hurem kazala je kako se nada velikoj podršci na utakmici protiv treće selekcije svijeta.

„Sedam dana radimo kampanju za utakmicu protiv Engleske, jer želimo imati jaku podršku i ostvariti trijumf. Engleska je mnogo jaka reprezentacija, a to kazuje i činjenica da su treći u svijetu. Mališani su danas imali priliku upoznati se sa ženskim fudbalom i nadam se da će nam se pridružiti i u utorak”, kazala je Hurem.

Ona je dodala kako se nada da će današnje okupljane kod mnogih učenica izazvati interesovanje za fudbal.

Azra Numanović, fudbalska reprezentativka BiH, istakla je da ženska fudbalska reprezentacija već dugo zaslužuje veliku pažnju.

„Jedva čekamo meč sa Engleskom i ovo je prilika da ženska reprezentacija dobije veliku pažnju koju oduvijek zaslužuje. Bitno je da ova djeca shvate da je ženski fudbal super stvar, kao i da imaju još jedan nacionalni tim koji mogu podržati“, pojasila je Numanović.

Ženski fudbal je najbrže rastući sport u svijetu, a bh. reprezentativke će kvalifikacionu utakmicu sa Engleskom odigrati 12. aprila, u Trening centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici.

Anadolu Agency

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!