Sveuciliste Vitez
Aktuelno

VIDEO/FOTO: Božićna čarolija u Travniku

Ljepota suživota ogleda se u različitosti, u mogućnosti da se dio onog lijepog, prazničnog i svečanog reflektira na okruženje.

Nerijetko se oni znatiželjni, da bi upoznali tradicijske vrijednosti, da bi osjetili duh jednog praznika odvaže i na daleko putovanje. Stoga raduje, da Travnik, iako mala sredina, daje svakolike mogućnosti svojim stanovnicima, ali i svim posjetiocima.

Nije potrebno putovanje da bi se osjetile čari Božića, da bi se vidjele jaslice, čule prigodne pjesme, posjetili raličiti izložbeni štandovi.

Geografski položaj i bogato kulturno historijsko nasljeđe daju Travniku neku posebnu simboliku pa i svih vjerskih praznika. Zato je za danas brižno birana gastronomska ponuda, ali i odgovrajući kulturno zabavni program, kojim su organizatori željeli pokazati ovdašnju tradiciju ali i jedinstvenu vrijednost Božića.

Ovogodišnju Božićnu čaroliju organizirala su tri udruženja, “Klik”, “Naše Polje” i „Dolina Lašve“, sa željom da predpraznično raspoloženje, uz ono intimno u krugu porodice ili u vjerskim objektima podijele sa sugrađanima, ali i svim posjetiocima našeg grada.

Čaroliju je čarobnom učinio svaki od sadržaja pa i prigodan vatromet kao vjesnik nadolazećeg Božića.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!