Večeras u Travniku predavanje 'Dugo putovanje biciklom od Švicarske do Bosne'
Večeras u Travniku predavanje 'Dugo putovanje biciklom od Švicarske do Bosne'
Kultura

Večeras u Travniku predavanje ‘Dugo putovanje biciklom od Švicarske do Bosne’

Putopisno predavanje “Dugo putovanje biciklom od Švicarske do Bosne” bit će održano večeras u Travniku, u okviru manifestacije “Andrićevi dani”.

Radi se o putopisu Maiann Suhner, botaničarke iz švicarskog grada Neuchâtela, koja je vozeći bicikl iz Švicarske stigla do BiH, te je u Travniku, krajem 2016. godine, okončala dugo putovanje.

Uz foto slajdove, kao kroz dnevnik putovanja, zavodljivim pripovijedanjem Maiann Suhner nas vodi kroz predjele koje je proputovala i upoznaje s ljudima koje je sretala – saopštili su organizatori.

Putopisno predavanje nadahnuto je kazivanjem o spremnosti da se napusti zona svakodnevnog komoditeta i sigurnosti radi usamljeničkog traganja za novim i nepoznatim.

Predavanje će biti održano u 19 sati u Zavičajnom muzeju u Travniku.

Manifestacija “Andrićevi dani” trajat će do 9. novembra, a u čijem se okviru održavaju promocije knjiga, predavanja, koncerti, te pozorišne predstave.

“Andrićevi dani” ustanovljeni su 1976. godine, a organizatori manifestacije su Zavičajni muzej Travnik, Gradska biblioteka, Hrvatsko amatersko kazalište Travnik, Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku, Centar za kulturu, Katolički školski centar (KŠC) “Petar Barbarić” i HKD “Napredak” Travnik.

Večeras u Travniku predavanje 'Dugo putovanje biciklom od Švicarske do Bosne'

FENA/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!