Sveuciliste Vitez
Večeras otvorena izložba fotografija članova 11 foto klubova iz cijele BiH
Večeras otvorena izložba fotografija članova 11 foto klubova iz cijele BiH - photo: organizacioni odbor manifestacije "Dan općine Travnik"
Aktuelno

Večeras otvorena izložba fotografija članova 11 foto klubova iz cijele BiH (FOTO)

U sklopu obilježavanja manifestacije “Dan općine Travnik” večeras je u kazamatu tvrđave Stari grad otvorena izložba bh. fotografije Foto kluba “FOT Travnik” pod nazivom „FOTOBIH TRAVNIK 2018“.

Pohvale za značajan uspjeh dobili su članovi ovog travničkog kluba Mirsad Mujanović, Jasmina Hopić i Ahmed Rešdat.

Na konkurs raspisanom početkom prošle godine prijavljeno je oko 700 fotografija od svih članova Asocijacije za umjetničku fotografiju u Bosni i Hercegovini, a večeras su u Travniku izložene fotografija koje su odabrali članovi tročlanog žirija sa visokim fotografskim zvanjima.

Ovaj izložbeni koncept jedinstven je u regiji, ali i dalje, te podrazumijeva istovremeno, ali odvojeno žiriranje svih prispjelih fotografija različitih selektora sa stručnim majstorskim zvanjima u svijetu fotografije. Nakon toga se sačini raspored organizovanja izložbi u nekoliko gradova širom BiH, te se nagrađuju najbolji radovi, a na kraju ciklusa i fotografija godine.

Ova travnička postavka je pretposljednja, odnosno deseta u nizu.

Na izložbi su učešće uzeli članovi iz 11 klubova iz Bosne i Hercegovine a predstavljene su fotografije iz kategorije kolor i monohrom.

Prisutnima su se ispred Foto kluba “FOT Travnik” večeras obratili Mirsad Mujanović i predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH, Ozren Božanović koji je i otvorio izložbu.

Prva nagrada u monohromnoj selekciji pripala je Ozrenu Božanoviću, druga Hasanu Puškaru, a treća Draganu Proli. U kolor selekciji prva nagrada dodijeljena je Dušanu Vukoviću, druga Jeleni Nišić, dok je treće mjesto zauzela Milena Erceg.

Organizacioni odbor manifestacije / Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!