Usvojeni programi rada Vlade i Skupštine SBK/KSB
Usvojeni programi rada Vlade i Skupštine SBK/KSB
Aktuelno

Usvojeni programi rada Vlade i Skupštine SBK/KSB

Skupština Srednjobosanskog kantona usvojila je jučer Program rada Vlade SBK/KSB za 2020. godinu koji, kako je rečeno, predviđa donošenje 25 zakona te strateških dokumenata poput Okvirne strategije razvoja SBK/KSB od 2021. do 2027. godine.

Premijer SBK/KSB Tahir Lendo (SDA) rekao je novinarima da su u planu kako nova zakonska rješenja, tako i izmjene i dopune postojećih, dodavši da program predviđa izmjenu i dopunu Prostornog plana koji je bitan za daljnji razvoj SBK/KSB.

Program rada, uz ostalo, definiše i konačnu trasu brze ceste na dionici Lašva – Nević Polje.

Ključni broj zakona je iz oblasti obrazovanja, i to je poruka da obrazovanje treba pretrpjeti snažne reforme i napredak. Vidjet ćemo kako će resorno ministarstvo odgovoriti na taj izazov – rekao je Lendo.

Na sjednici je usvojen i Program rada Skupštine SBK/KSB za ovu godinu, koji je, kako je istakao predsjedavajući Josip Kvasina (HDZ BiH), usklađen s programom rada Vlade.

Nadamo se da će Vlada u ovoj godini dostaviti većinu onoga što je predvidjela u svome programu, tako da o tome možemo i mi raspravljati. To se pogotovo odnosi na one propise koji su dugo u proceduri iz niza razloga. Međutim, nitko ne sprječava bilo kojeg zastupnika da sukladno poslovničkoj proceduri sam predloži zakone i ja ih potičem da to urade – rekao je Kvasina.

Skupština SBK/KSB jučer je, između ostalog, usvojila Izvještaj o srednjoročnoj evaluaciji integrisane Strategije razvoja SBK/KSB od 2016. do 2020.

FENA/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!