Uhapšena osoba iz Travnika zbog neovlaštenog prometa oružja i vojne opreme
photo: ilustracija
Aktuelno

Uhapšena osoba iz Travnika zbog neovlaštenog prometa oružja i vojne opreme

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u subotu, 06.01.2018. godine, poduzimajući mjere i radnje i svoje nadležnosti, lišili slobode jedno lice iz Travnika incijala A.K. (1986. god), koji se dovodi u vezu sa krivičnim djelom “Organizovani kriminal“ iz člana 250., a u vezi sa krivičnim djelom “Neovlaštenim prometom oružja i vojne opreme, te proizvodima dvojne namjere” iz člana 193. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine. Asistenciju prilikom ovih aktivnosti je pružilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog Kantona.

Lice lišeno slobode se sumnjiči da je u prethodnom periodu organizovao posredstvom drugih lica iz Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije, prebacivanje veće količine oružja i vojne opreme iz Bosne i Hercegovine u Republiku Sloveniju.

Navedeno lice je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krvičnom djelu, predato na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbi Suda Bosne i Hercegovine i uz podršku pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog Kantona, dana 07.01.2018. godine na dvije lokacije na području općine Zenica, izvršeni su pretresi objekata koje koriste lica za kojima se još uvijek traga obzirom da se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

Federalna uprava policije nastavlja suradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Slovenije, te aktivnosti na identifikaciji lica i dokumentovanju krivičnih djela.

FUP/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!