Arhiva

Ubice djevojke iz Olova predate u nadležnost Tužilaštva ZDK

Istražni tim kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona uspio je otkriti ubice djevojke Arnele Đogić iz Olova, koja je nestala u subotu uveče.

Tokom dana, u utorak 1.marta, policija je nakon poduzetih opsežnih istražnih radnji privela dva lica, Avdiju S. iz Olova i Muriza B. iz Sokoca, oba 1990. godište, koji su tokom saslušanja u Sektoru kriminalističke policije MUP-a ZDK priznali da su izvršili ovo krivično djelo. Prema vlastitom iskazu oni su nastradalu djevojku ubili i njeno tijelo bacili sa jedne visoke stijene na teško dostupnom terenu u blizini Olova.

Nakon kompletiranja dijela istražnog procesa ubice su uz izjave da su izvršili ubistvo djevojke Arnele Đogić večeras predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Tužilaštvo će nakon završetka saslušanja uhapšenih lica najvjerovatnije zatražiti od nadležnog suda produženje pritvora za izvršitelje ovog zločina do okončanja sudskog postupka u skladu sa zakonom.

Na širem lokalitetu mjesta gdje je izvršeno ubistvo pripadnici više mješovitih policijskih timova MUP-a ZDK, sa alpinističkom opremom i ronilačkim timovima, pretraživali teren i pokušavali pronaći tijelo ubijene djevojke, ali je zbog mraka potraga privremeno obustavljena i nastaviti će se tokom sutrašnjeg dana.

Istraga o ovom teškom zločinu je u toku i za sada nema naznaka šta bi mogao biti motiv ubistva.

FENA

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!