U utorak i srijedu održava se 9. Sajam zapošljavanja SBK/KSB - photo: UNVI (ilustracija)
Aktuelno

U utorak i srijedu održava se 9. Sajam zapošljavanja SBK/KSB

Služba za zapošljavanje Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje i Vlade Srednjobosanskog kantona u utorak i srijedu, 18. i 19.6.2019. godine, organizuje 9. Sajam zapošljavanja.

Sajam je izuzetna prilika za nezaposlene i poslodavce da se direktno upoznaju sa ponudom i potražnjom na tržištu rada, te da se predstave i promovišu na najbolji način i iskoriste poslovne  prilike koje im se ukažu.

Sajamske aktivnosti će se održavati dva dana i to kako slijedi:

1. dan, 18.06.2019. godine u Franšiznom centru u Vitezu, u periodu od 10:00 do 14:00 sati bit će održan Okrugli sto na temu ” Stanje na tržištu rada – odlazak kvalifikovane radne snage u inostranstvo”. U radu Okruglog stola osim Službe za zapošljavanje SBK/KSB će učestvovati i predstavnici Skupštine i Vlade SBK, predstavnici Ministarstva privrede i Ministarstva obrazovanja SBK, predstavnici Intrnacionalnog Univerziteta u Travniku, Sveučilišta Vitez, te predstavnici Općina sa pordučja našeg Kantona, poslodavaca i drugi.

2. dan, 19.06.2019. godine u Franšiznom centru u Vitezu, u periodu od 10:00 do 14:00 sati bit će održan Sajam zapošljavanja na kome će uzeti učešće oko šezdeset poslodavaca i oko hiljadu nezaposlenih osoba.

Služba za zapošljavanje SBK/KSB / Agencija DAN

 

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!