Sveuciliste Vitez
U Travniku uskoro počinje projekat "United in Diversity" (Ujedinjeni u različitosti)
U Travniku uskoro počinje projekat "United in Diversity" (Ujedinjeni u različitosti)
Aktuelno

U Travniku uskoro počinje projekat “United in Diversity” (Ujedinjeni u različitosti)

Centar za edukaciju mladih započinje realizaciju projekta „United in Diversity“ na temu edukacije mladih o bogatom kulturno-historijskom naslijeđu Srednje Bosne, koji će obuhvatiti jedanaest općina Srednjobosanskog kantona.

Kroz interaktivne radionice, mladi iz Srednje Bosne će se upoznati sa kulturno-historijskim naslijeđem općina Srednjobosanskog kantona, a imat će priliku i sami predstaviti svoju općinu mladima iz drugih gradova SBK. Nakon edukacije o historiji Srednje Bosne, učesnici će imati zadatak pripremiti kreativnu prezentaciju svoje općine i predstaviti je na Sajmu općina SBK koji će biti organzovan na travničkoj tvrđavi Stari grad u maju 2020. godine.

Vrijednost projekta prepoznalo je i kantonalno Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, kao i općine u kojima se projekat realizuje.

Projektne aktivnosti odvijat će se u srednjim školama u jedanaest općina Srednjobosanskog kantona: Bugojno, Busovača, Donji Vakuf, Fojnica, Gornji Vakuf/Uskoplje, Jajce, Kiseljak, Kreševo, Novi Travnik, Travnik i Vitez.

Projekat „United in Diversity“ finansiran je grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za edukaciju mladih Travnik

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!