U Travniku upriličena ikrar-dova za ovogodišnje putnike na hadž
photo: MIZ Travnik
Aktuelno

U Travniku upriličena ikrar-dova za ovogodišnje putnike na hadž

U nedjelju, 29. jula 2018. godine u Hadži Ali-begovoj džamiji u Travniku, proučena je ikrar dova za 35 putnika na hadž koji su svoje učešće na dovi prijavili u Medžlisu IZ Travnik i Muftijstvu travničkom. Od tog broja 5 su hadžije – bedeli za druge.

Program ikrar dove se sastojao od učenja odlomaka iz Kur’ana, tekbira, salavata, telbije i ilahija u izvedbi imama sa područja Medžlisa IZ Travnik.

U sklopu programa prisutnima se prigodnim predavanjem obratio muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović. Muftija travnički je govorio o vrijednosti deset prvih dana mjeseca zul-hidžeta, kao i o hadžu kao posebnom ibadetu koji upotpunjuje stubove islama i briše ranije počinjene grijehe. Muftija je u obraćanju apostrofirao značaj hadža u životu vjernika.

Program je popraćen video prezentacijom putem koje su prisutni imali priliku pogledati stare fotografije Ka’be, brda Uhud, pećine Hira i sl.

Na samom kraju, dovu za hajirli put hadžija i mebrur hadž je proučio glavni imam Medžlisa IZ Travnik, mr. Salih-ef. Indžić.

Medžlis Islamske zajednice Travnik

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!