Sveuciliste Vitez
U Travniku se održava četvrta studentska konverencija SKEI 2019
U Travniku se održava četvrta studentska konverencija SKEI 2019
Aktuelno

U Travniku se održava četvrta studentska konverencija SKEI 2019

Četvrta studentska konferencija SKEI 2019 održat će se na Sveučilištu/Univerzitetu  „VITEZ“  09. 05. 2019. u Travniku. 

Jedinstveni program konferencije ima za cilj omogućiti transfer znanja i poslovni networking za učesnike: studente, profesore, gosodarstvo, ustanove i ostale zainteresirane.

Već tradicionalna, četvrta konferencija SKEI pruža mogućnost studentima završnih godina studija, kao i studentima koji su završili studij na jednom od tri ciklusa studija da predstave svoja istraživanja i primjenjiva rješenja. Praktični aspekt konferencije SKEI omogućava studentima da iskustva pisanja, prezentiranja i objavljivanja stručnih i naučnih radova stječu u međunarodnom okruženju. Podsjetimo,  prva SKEI 2016 konferencija održana je u Vitezu na inicijativu dekanice Fakulteta poslovne ekonomije S/U VITEZ, prof.dr. Jamile Jaganjac, a pod pokroviteljstvom Vlade SBK/KSB. Druga SKEI 2017 je održana u Beogradu u organizaciji partnera Sveučilišta VITEZ, Visoke škole modernog biznisa-MBS, a treća, SKEI 2018, u Vukovaru u organizaciji tamošnjeg Veleučilišta Lavoslav Ružička i uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde-Grabar Kitarović.

Kao novi partneri, u ovogodišnju organizaciju Međunarodne studentske konferencije SKEI 2019,  uključilo se još pet visokoškolskih ustanova iz BiH, Slovenije i Srbije (Internacionalna poslovno-informaciona akademija – Tuzla, BLC Banja Luka Colleg – Banja Luka, International Burch University – Sarajevo, Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije – Beograd, Fakulteta za ekonomijo in informatiko, Novo Mesto, Univerza v Novem Mestu).

Sveučilište/Univerzitet VITEZ

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!