U Travniku počela edukacija u sklopu BeeZone Start-up Akademije
photo: CEM Travnik
Aktuelno

U Travniku počela edukacija u sklopu BeeZone Start-up Akademije

Jučer su, u prostorijama Centra za edukaciju mladih, održana predavanja u okviru prvog modula BeeZone Start-up Akademije, u sklopu realizacije projekta “TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu”.

Predavanja su vodili uspješni mladi ljudi sa start-up scene Luka Prišunjak (Srbija) i Oliver Pugh (Velika Britanija), koji su polaznicima naše Akademije govorili o ideaciji i digitalnom marketingu. Prvi modul realizovan je uz podršku fondacije za međunarodnu razvojnu saradnju Swisscontact, koja je polaznicima BeeZone Start-up akademije omogućila da se na predavanjima druže sa Lukom i Oliverom.

BeeZone  Start-up  akademija je  program  obuke  za  jačanje  poduzetničkih  vještina  mladih,  u okviru BeeZone biznis inkubatora.  U program ulaze pojedinci i timovi, čije su inovativne biznis ideje prošle prvu fazu evaluacije po kriterijima Javnog poziva za podršku  poslovnim idejama kroz  BeeZone  biznis  inkubator.  Ideje,  koje  su  u  početnoj  fazi  razvoja,  a  za  koje  je  nezavisna ekspertna  komisija  procijenila  da  imaju  najveći  potencijal,  dodatno  će biti  razvijene  kroz edukativno-mentorski learning-by-doing program,  u  kojem  će  učestvovati  njihovi  nosioci.

U okviru BeeZone Start-up akademije polaznici će dobiti stručnu podršku u jačanju poduzetničkih vještina i razvoju poslovnog modela, mentorsku podršku u razradi i finalizaciji poslovnog plana, te podršku u javnom prezentiranju i prezentiranju ideje investitorima.

Fokus edukacije bit će jačanje poduzetničkih kompetencija učesnika, te tržišnog potencijala biznis ideja, u cilju njihovog rasta i stvaranja novih radnih mjesta.

Projekat “TRIK” realizuje se u okviru projekta “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, koji finansira EU, a implementira Međunarodna organizacija rada (ILO).,

Centar za edukaciju mladih Travnik

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!