Srce za djecu oboljelu od raka
Aktuelno

U Travniku danas organizovana ulična akcija ”Skratimo medicinske liste čekanja, produžimo život” (FOTO)

Dana 07.11.2019. godine u Travniku je održana ulična akcija ”Skratimo medicinske liste čekanja, produžimo život”. Ovom prilikom je ukazano na problem dugog čekanja na preglede u JU Bolnicama i Domovima zdravlja u Srednjobosanskom kantonu.
Veliki broj građana je uzeo učešće u ovoj akciji te su napisali šta misle o ovom problemu i koliko su zadovoljni radom kantonalnog Ministarstva za zdravstvo i socijalnu politku te JU Bolnica i Domova zdravlja u SBK.
Mi su Klubu zastupnika SDP BiH SBK/KSB smatramo da se ovaj problem može riješiti tako što bi Zavod zdravstvenog osiguranja SBK/KSB sklopio ugovore sa privatnim ustanovama te platio preglede na koje se čeka dugo u javnim ustanovama.
Ovakvu inicijativu je u Skupštini SBK/KSB je uputila zatupnica SDP BiH Ljubinka Atanasijević. Nažalost još uvijek nije bilo odgovora od Ministarstva za zdravstvo i socijalnu politku i Zavoda zdravstvenog osiguranja SBK/KSB.
Nadamo se da će Ministarstva za zdravstvo i socijalnu politiku i Zavod zdravstvenog osiguranja SBK/KSB usvojiti našu inicijativu te tako unaprijediti zadravstvenu zaštitu građana SBK/KSB.

Tekst: Organizator/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!