U četvrtak u Travniku sjednica Vlade SBK/KSB
U četvrtak u Travniku sjednica Vlade SBK/KSB - photo: Agencija DAN (arhiv)
Aktuelno

U četvrtak u Travniku sjednica Vlade SBK/KSB

Vlada Srednjobosanskog kantona zasjedat će u četvrtak u Travniku prvi put nakon što je, prije više od mjesec dana, sjednica prekinuta zbog nemogućnosti postizanja dogovora o akontativnoj raspodjeli novca za školska natjecanja.

Na dnevnom redu nastavka sjednice su, između ostalog, Prijedlog odluke o preraspodjeli sredstava u budžetu za 2019., Prijedlog odluke o izvršenju neplaniranih budžetskih sredstava, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti školama za popunu upražnjenih radnih mjesta, na osnovu ugovora o djelu.

Nakon izjašnjavanja o tačkama dnevnog reda, preostalih sa prekinute sjednice, najavljeno je da će biti održana nova sjednica na kojoj bi se članovi Vlade, između ostalog, trebali izjasniti o Prijedlogu odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s pozicije “Tekući transferi neprofitnim organizacijama”, te o Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa pozicije “Subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima za podršku skijalištima i razvoju turizma”.

Na predloženom dnevnom redu su i prijedlozi odluka o izdvajanju i prijenosu sredstava na račune općina, u skladu sa Programom raspodjele sredstava za poticaje vodoprivredi, te i o izdvajanju neutrošenih sredstava iz budžeta za 2018. godinu za regulaciju korita rijeke Lašve.

Planirana je, uz ostalo, rasprava o Inicijativi za izradu Registra imenovanih i izabranih osoba u SBK/KSB, čiji predlagač je Tim za sprječavanje korupcije.

Zasjedanje Vlade bit će održano u četvrtak u Travniku, sa početkom u 9 sati.

FENA/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!