U BiH sutra oblačno s kišom, na planinama snijeg
photo: Eko FIS Vlašić
BiH

U BiH sutra oblačno s kišom, na planinama snijeg

U Bosni i Hercegovini i sutra će biti oblačno s kišom. Na planinama će padati snijeg.

Očekuje se između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom. Vjetar će u Bosni ujutru biti istočnog i jugoistočnog smjera, a prijepodne će postepeno promijenuti smjer na sjever.U Hercegovini prijepodne će puhati  jugo koji će poslijepodne promijenuti smjer na sjever i u noći se očekuje jačanje bure.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, a na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura većinom između 6 i 12, a na jugu zemlje do 14 stepeni.

U Sarajevu će sutra  biti oblačno, povremeno s kišom. Jutranja temperatura zraka oko 5, a najviša dnevna  oko 10 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je  pretežno oblačno sa slabom kišom ili pljuskom. Na planinama je padao slab snijeg. Sredinom dana u Krajini i sjevernim područjima Bosne je registrovana i grmljavina.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -4 stepena, Ivan-sedlo 4, Livno, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 6, Banja Luka i Široki Brijeg 8, Bihać, Sarajevo i Zenica 9, Bugojno, Jajce i Mostar 10, Stolac, Trebinje i Tuzla 12, Doboj, Gradačac, Srebrenica i Zvornik 13, Bijeljina 14 i Neum 15, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

FENA

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!