Sveuciliste Vitez
Aktuelno

Trenutno najpopularniji Travničanin na svijetu: Mladen Solomun godinama na vrhu svjetske scene

Mladen Solomun, ili umjetnički samo Solomun, planetarno je popularan DJ koji je odrastao u Hamburgu (Njemačka), ali je rođen u našem Travniku 27. decembra 1975. godine.

Kao mali dječak, na zahtjev svog oca zajedno sa porodicom preselio je u Hamburg. Kao dječak, ocu je pomagao na građevini, a svoje prvo interesovanje u umjetnosti iskazao je kroz film. Zajedno sa nekoliko prijatelja, Mladen je pokrenuo producentsku kompaniju. Nakon nekoliko godina, spoznao je pravu ljubav u muzici.

2005. godine počinje priča koja je od tada u vrtoglavom usponu. Solomun je zajedno sa Adrianom Troliom osnovao diskografsku kuću Diynamic. Planetarnu popularnost stiče 2011. godine svojim remixom pjesme ”Around”, a već naredne godine Mixmag ga proglašava najboljim DJ-em svijeta za 2012. godinu.

Od tada, nastupio je na najvećim svjetskim festivalima kao što su: Ultra Europe, Exit Festival, Tommorowland, Melt Festival, te mnogi drugi. Jedna je od najomiljenijih ličnosti na najpoznatijem party mjestu svijeta – Ibizi. Dobitnik je najprestižnijih priznanja u oblasti DJ-a i producenta.

Dodatni uspon doživio je kolaboracijom sa kompanijom Rockstar Games, jer je sa istom dogovorio aranžman o miksanju pjesama za jednu od najpopularnijih franšiza u svijetu video igara, Grand Theft Auto – GTA.

Privrženost svom rodnom gradu iskazao je kroz donaciju izuzetno vrijedne opreme Centru za edukaciju mladih u Travniku prije nekoliko godina.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!