Travnički umjetnici sinoć nastupili u Ljubuškom - photo: FENA/Ivan Crnjac
Kultura

Travnički umjetnici sinoć nastupili u Ljubuškom

“Snovopriča o životu Petra Barbarića” održana je u subotu u staroj crkvi na Humcu u sklopu manifestacije “Ljubuškog ljeta”, a u organizaciji Grada Ljubuškog, Informacijsko edukacijskog društva Herc Info i župe svetog Ante Padovanskog  Humac.

Kako je u pozdravnom govoru istaknula organizatorica ovog događaja Ana Bubalo, bio je ovo “svojevrsni povratak Petra Barbarića u Ljubuški”.

Ovaj rođeni Klobučanin umro je u Travniku, a održavanjem ove predstave, na neki način se “povezalo Bosnu s Hercegovinom i Ljubuški s Travnikom“, kazala je Bubalo zahvalivši se don Željku Majiću za organizaciju i gradonačelniku Nevenku Barbariću za pomoć pri realizaciji predstave.

Sluga Božji Petar Barbarić umro je mlad, a ostavio je neizbrisiv trag u životima spomenuta dva grada, a ova predstava je “svojevrsni ulazak u Barbarićevu dušu“, istaknula je Bubalo u izjavi za Fenu.

Inače, autor ove predstave je Rusmir Agačević čiji pradjed uz Petra ima jednu od ključnih uloga u predstavi, a organizatorica je posebno zahvalila i Stanku Barbariću, unuku Petrovog brata koji je pomogao autorima predstave opisujući im detalje iz Petrovog života.

Predstavu su izveli članovi Hrvatskog kazališta Travnik, Pozorišta Travnik i Dramske sekcije Katoličkog školskog centra Petar Barbarić u Travniku.

Travničani koji su nastupili u Ljubuškom još su više učvrstili vezu prijateljstva naša dva grada, a meni je osobno bila čast biti dio organizacije izvedbe predstave“, zaključila je Bubalo.

Travnički umjetnici sinoć nastupili u Ljubuškom
Travnički umjetnici sinoć nastupili u Ljubuškom – photo: FENA/Ivan Crnjac

FENA

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!