Travnički srednjoškolci nastavili sa realizacijom projekta "Koračajmo zajedno"
Travnički srednjoškolci nastavili sa realizacijom projekta "Koračajmo zajedno" - photo: MSŠ Travnik
Aktuelno

Travnički srednjoškolci nastavili sa realizacijom projekta “Koračajmo zajedno”

U razdoblju od 15. do 17. marta 2019. godine skupina od 40 učenika iz 5 srednjih škola (Mješovite srednje škole „Travnik“, Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik, Katoličkog školskog centra Sv. Pavao Zenica, Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža i Srednje škole 28. juni Istočno Sarajevo) i 10 vršnjačkih edukatora sudjelovala je na studijskom putovanju kroz Hercegovinu u okviru interetničkog i međureligijskog projekta“ Koračajmo zajedno“ čiji nositelj je Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Cilj putovanja je bio pružiti priliku mladima iz različitih sredina da se međusobno susretnu i upoznaju te da zajedno otkrivaju prirodna i kulturna bogatstva zemlje u kojoj žive.
Učenici su posjetili Mostar, Trebinje i Hutovo blato, gdje su kroz upoznavanje prirodnih znamenitosti i kulturne šarolikosti svoje zemlje, tokom trodnevnog studijskog putovanja, učenici su mogli uvidjeti širinu Bosne i Hercegovine za svakog njenog stanovnika da bude ono što on zapravo jest, čineći na taj način ovo bogatstvo još velebnijim, dragocjenijim i, naposljetku, jedinstvenim u svijetu.
MSŠ Travnik
error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!