Sveuciliste Vitez
Travnički "Preporod" dobio novo rukovodstvo
Travnički "Preporod" dobio novo rukovodstvo - photo: BZK "Preporod"
Aktuelno

Travnički “Preporod” dobio novo rukovodstvo (FOTO)

U ponedjeljak je u Velikoj sali općine Travnik, održana sjednica Inicijativnog odbora, a odmah zatim i Izborna skupština BZK “Preporod” Travnik na kojoj je izabrano i novo rukovodstvo ovog općinskog društva.

Skupštini su uz članove prisustvovali i predsjednik BZK “Preporod”, prof. dr. Sanjin Kodrić, generalni sekretar Nazif Salčin i direktor Službe za opće poslove Nermin Hodžić.

Za predsjednika Upravnog odbora a time i predsjednika općinskog društva BZK “Preporod” Travnik izabran je mr. Taik Ganić, a za zamjenika predsjednika mr. Eminudin Kazija.

Osim predsjednika i zamjenika u Upravni odbor su izabrani: mr. Aldin Ribo, mr. Alen Čogić, dr. sc. Amela Bajrić, dr. sc. Dženan Kos, Mirsada Fuško – Habibić, dr. sc. Nusreta Omerdić, Rešad Lendo, mr. Sanida Bjelopoljak i mr. Velid Trkić. U Nadzorni odbor su izabrani Amra Rodić – Ganić (predsjednica), dr. sc. Alma Švraka i mr. Fadil Dautović. Članovi Suda časti su: Alisa Islamović – Hrnjić  (predsjednica), Edin Memić i Edin Teskerdžić.

Predsjednik BZK “Preporod” prof. dr. Sanjin Kodrić je na početku sjednice govorio o značaju i historijatu BZK “Preporod” kao i važnosti Travnika u kulturi Bosne i Bošnjaka, potctravši kako će općinsko društvo BZK “Preporod” u Travniku, u nastojanju da razvija i unapređuje kulturni život Travnika i šire, imati punu podršku središnjih organa.

Radom Izborne skupštine rukovodilo je Predsjedništvo u sastavu: dr. sc. Dženan Kos (predsjednik), Ekrem Mrakić (zamjenik) i Hamza Delić (sekretar).

BZK “Preporod / Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!