Travnički "INES" i svima znani osmijeh ponovo sa nama
Travnički "INES" i svima znani osmijeh ponovo sa nama - photo: Agencija DAN
Aktuelno

Travnički “INES” i svima znani osmijeh ponovo sa nama (FOTOGALERIJA)

Poslovati u gradu, kao što je Travnik, može imati i svoje prednosti, ako se tome poslu, sugrađanima, neizostavnim travničkim adetima, pristupa otvoreno i predano, neposredno ali i profesionalno, kao što već dugo radi svima znani vlasnik butika Ines u Travniku.

Hrvoje Pelić, u Travniku bi rekli, “naš Pela”, već 25 godina, od kada je otvoren prvi butik na sebi svojstven način unosi jedan prepoznatljivi duh trgovanja, koji, ne umanjujući profesiju, prerasta u prijateljstvo i uvijek otvorenu mogućnost da se dobije dobar savjet u traženju željenih artikala. Proteklih petnaest godina, Ines je na istoj lokaciji, glavnoj gradskoj ulici u prizemlju zgrade “Direktorica”, gdje, samo jedan kratki pogled na uvijek brižno uređeni izlog, u dobroj mjeri uvodi u svijet nove ponude iz bogatog asortimana ženskog i muškog rublja, pidžama, štrampli i čarapa, te širok izbor kupaćih kostima.

No u želji da tu bogatu ponudu prezentiraju u najboljem svjetlu, tokom ljeta urađena je potpuna rekonstrukcija prostora, nova rasvjeta i novi namještaj, čime je još jednom potvrđena davno utemeljena opredjeljenost porodice Pelić, kao vlasnika, da svojim sugrađanima ponude najbolje. Ostali su dosljedni vodećem brendu “Lisca”, o čijem kvalitetu i ne treba posebno govoriti, a svoje mjesto ovdje nalaze i Galeb, PiroćAnac i Sanpellegrino.

Kvalitet je na prvom mjestu, i to nikada nije dovedeno u pitanje, s obzirom na istančani ukus svojih, već davno profiliranih mušterija, koje ne žele da radi povoljnije cijene nose neudobno rublje izrađeno od loših materijala.

Ipak, uvijek se nađe način i za različite akcije i pogodnosti za svoje mušterije.

Jedna takva upravo je promovirana danas, i traje do prvog augusta, a radi se o sniženju od 10% na ukupni asortiman.

Osim toga, otvorenjem butika Ines mnoge dame dobile su priliku da kupe kupaći kostim iz brenda Lisca po 30% sniženim cijenama, a akcija traje do isteka zaliha.

Svakako, to je samo mali dio onoga što su u povodu otvorenja obnovljenog butika spremili u Inesu. Samo otvrenje, za mnoge je sugrađane zapravo prilika, da osim kupovine danas, podijele radost sa vlasnikom.

Dojmljivo je bilo vidjeti njihovo nastojanje, da vrlo otvoreno i krajnje prijateljski iskažu podršku za ono što se zove razmjena, na početku spomenute profesionalne topline, uvijek prisutnog humora i pomalo zaboravljenog sponatnog razgovora.

Zapravo podržali su želju da se sve to nastavi, održi i traje, po receptu utemeljnom prije 25 godina u butiku Ines.

Iza tog trgovačko-prijateljskog šarma stoji Hrvoje Pelić, s pravom u Travniku nazvan, “naš Pela”.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!