Sveuciliste Vitez
Aktuelno

Travnička odgajateljica i Obdanište među dobitnicima Državne oznake kvalitete za školsku 2017/2018. godinu

eTwinning Državni tim za podršku Bosne i Hercegovine dodijelio je Državne oznake kvalitete za školsku 2017/2018. godinu.

Dodijeljeno je ukupno 138 Državnih oznaka kvalitete nastavnicima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola za doprinos eTwinning projektima u Bosni i Hercegovini.

Među dobitnicima ove prestižne oznake je i jedna Travničanka, Adela Dobrić, odgajateljica u JU “Obdanište Travnik”:

Napredak svakog vrtića ovisi, pored ostalog, o sudjelovanju i doprinosu svakog pojednica. Odgajateljice trebaju ponajprije razumijevati način funkcionisanja vrtića i predškolske ustanove unutar cjelovitog odgojno-obrazovnog sistema i aktivno se uključiti u različite aktivnosti. Nažalost, niti osnivač, niti nadležno ministarstvo ne vrši procjena rada svake odgajateljice, niti procjena postignuća vrtića na kraju godine. A upravo je to ono što predstavlja osnovu za analizu i izradu budućeg razvojnog plana i uspješnosti” – izjavila je Dobrić za Agenciju DAN.

eTwinning je mreža škola širom Evrope, odnosno odgojno-obrazovnog osoblja, koji broji preko 250.000 korisnika, a realizuje se u okviru programa Erasmus+.

eTwinning u našoj zemlji djeluje u okviru Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje (APOSO), koja podržava, sudjeluje u procjeni rada i nagrađuje Državnom oznakom kvaliteta rada pojednice i ustanove u odgojno-obrazovnom procesu. Od njih sam dobila tri Državne oznake kvalitete rada: za djecu, sebe i ustanovu u kojoj sam zaposlena” – dodala je Dobrić.

Iz Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i eTwinning Državne službe za potporu Bosne i Hercegovine uputili su čestitke nagrađenim nastavnicima i učesnicima, a čestitkama se pridružujemo i mi.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!