Travničani prikupljali novac za djecu oboljelu od raka
photo: FENA
Aktuelno

Travničani prikupljali novac za djecu oboljelu od raka

Podjelom zlatnih vrpci, kojima je cilj ukazati na probleme s kojima se svakodnevno suočavaju mališani oboljeli od raka, Udruženje oboljelih od malignih bolesti “Otvori oči, dan je” danas je u Travniku obilježila Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka.

Predsjednica Udruženja, Kanita Savić, izjavila je novinarima kako današnja akcija ima humanitarni karakter te da će dobrovoljni prilozi građana biti usmjereni za rad Roditeljske kuće u Sarajevu, koja osigurava smještaj za djecu oboljelu od raka i njihove obitelji, koji dolaze na liječenje u Sarajevo.

Roditeljska kuća u Sarajevu predstavlja idealno rješenje i zbog toga im želimo pomoći kako bi olakšali djeci i njihovim roditeljima liječenje i boravak u Sarajevu – izjavila je Savić, dodavši kako se oboljeli u BiH suočavaju s brojnim poteškoćama i često zavise od realizacije humanitarnih akcija.

Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka obilježava se s ciljem podizanja svijesti građana o problemima s kojima se susreću oboljela djeca i njihove porodice, te kako bi se razumjele njihove potrebe i olakšalo dugotrajno liječenje.

FENA/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!