Sveuciliste Vitez
Aktuelno

Talentovana sredina i njena mladost: Predstavljamo Denisa Andričića, fotografa iz Travnika

Iako mala sredina, Travnik je uvijek bio, i po svemu sudeći će biti leglo talenata iz oblasti kulture, sporta i umjetnosti. Jedan od nadolazećih talenata svakako je Denis Andričić, mladi stock fotograf iz našeg grada koji kroz svoj objektiv ovjekovječuje gradove, ljude i pejzaže.

”Uvijek me pitaju, zbog čega si izabrao da se baviš fotografijom. Davno, još tokom devedesetih, onoliko koliko se sjećam svog djetinstva, rođendana, zabava, posjeta i onoga kada bi se svi skupili, ti neki daleki rođaci i ono malo porodice što imam, uvijek bi neko takve stvari slikao ili snimao. Sjećam se mnogo scena kad bi neko pričao o događajima listajući one albume pune “dobrog starog vremena”. Sve sretne stvari sam vezao uz fotoaparat i fotografije nasmijanih lica i ljudi kojih više nema. To je jedan od razloga zašto želim da radim upravo ovo. Biti iza aparata tokom takvih događaja za nekog koga znam znajući da će se nekada i oni isto tako sjećati tih sretnih događaja uz moje fotografije je meni više od hobija i posla.” rekao nam je Denis.

Sama fotografija još nije jedina Denisova okupacija. Kako nam je rekao, nikada nije bježao od raznoraznih poslova koji bi mu omogućili da nastavi sanjati svoj fotografski san.

”Shvatio sam da je to ono što želim da radim i od čega bih volio živjeti. U životu sam radio razne poslove, od ugostiteljstva do prodavača za razne domaće kompanije. Ponosim se i time jer izuzev ovog radim još 2 posla, iz razloga što mi je ovo još uvijek hobi od kojeg ne zaradim baš dovoljno da bih samo to radio, iako bih volio. Uvijek sam govorio da posla ima svugdje pogotovo u zadnje vrijeme kako se dosta mladih odlučuje da napusti BiH i naš Travnik. Ja ni ne razmišljam o tome, jer naš grad jos uvijek ima dovoljno ljepote i ljubavi za sve i ja sam svoj put našao u njemu.” riječi su mladog fotografa.

Kako nam je izjavio, posebno ga čini sretnim dijeliti svoje znanje i da posavjetuje mlađe kolege. Denis svoju karijeru gradi na fotografskom servisu Shutterstock, gdje prodaje svoje fotogratije i one nesumnjivo dobivaju kontinentalnu konotaciju. Na kraju, spomenuo je ljude koje smatra zaslužnim za do sada ostvereni uspjeh.

”Želio bih također da se zahvalim prijateljima Edinu Hadzaliću i Kenanu Aganoviću koji su mi omogućili stalno zaposlenje i osiguranje, te braći Vukanović, Milanu i Dušku, vlasnicima The V cluba u Travniku koji su me dosta podržali i utjecali na ono čime želim da se bavim. Moje zahvale idu i menadžmentu firme B-vis Digital u Vitezu čiji sam također uposlenik.

Travnicki.INFO

 

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!