Arhiva

Sve spremno za Internacionalnu školu nogometa za djevojčice u Travniku

Internacionalna zabavna škola nogometa za djevojčice, koja će biti održana u Travniku od 22. do 26. kolovoza, doprinijet će unaprjeđenju zdravlja te promociji tjelesne aktivnosti i pravilne ishrane, istaknuli su organizatori na konferenciji za novinare u Travniku.

Sportski savez Srednjobosanskog kantona organizuje ovu školu, zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo SBK/KSB, projektom OFFS Republike Hrvatske i Centrom za edukaciju mladih Travnik.

Predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB, Mirsad Ibrišimbegović, istaknuo je kako je ovo jedan od najznačajnijih projekata tog saveza, u koji će ove godine biti uključene i Jedinica za specijalne namjene MUP-a K/KSB i Teritorijalna vatrogasna jedinica Travnik, koje će se djevojčicama predstaviti kroz praktične vježbe i dvosatno druženje.

Zavičajni muzej Travnik će djevojčice iz BiH i susjednih zemalja upoznati s kulturno-historijskim znamenitostima Travnika.

Lider IOFFS-a, Dževad Dedić, podsjetio je da ovaj projekat ima tradiciju i da je doprinio formiranju novih ženskih sportskih klubova.

Predstavnica Zavoda za javno zdravstvo SBK/KSB, Amra Mehmedbegović-Živanović, istaknula je da Zavod u projektu sudjeluje s ‘malom školom’ pravilne ishrane, a osnovni cilj je educiranje djevojčica o principima zdrave ishrane i važnosti tjelesne aktivnosti kao osnove dobrog zdravlja i pravilnog razvoja.

Amela Mrakić iz Centra za edukaciju mladih Travnik, istaknula je da će se radionicama “Zdravi životni stilovi”, “Team building” i “Trening komunikacije” pružiti doprinos sprječavanju negativnih navika, te borbi protiv svih poroka.

FENA/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!