BH Telecom
Sport

SUTRA UJUTRO: XCM Vlašić 2018

Reklama Izbori 2018 1

Vrijedna ekipa okupljena oko Biciklističkog kluba “Vitez”, zadužena za organizaciju sutrašnjeg međunarodnog XC (CrossCountry) maratona „XCM Vlašić“ uspješno je završila sve pripreme, pa s nestrpljenjem dočekuju učesnike i sami start utrke.

Vlašić je sutra domaćin za nekoliko stotina biciklista iz regiona, a i najavljene ugodne vremenske prilike bez sumnje će na ovu planinu dovesti veliki broj zaljubljenika u sportska dešavanja. Da će se moći vidjeti dosta atraktivnih vožnji – u to ne treba ni sumnjati.

Staze su, prema svojoj težini podijeljenje po uzoru na travničke ćevape na “malu”, “srednju” i “veliku”. “Mala” je dužine 26 kilometara i visinske razlike 850 metara, “Srednja” dužine 39 kilometara i visinske razlike 1.200 metara, a ona najteža i najveća, “Velika” je dužine 50 kilometara i visinske je razlike 1.700 metara.

Start utrke je u 10 sati na Babanovcu, a zbog neophodne obustave saobraćaja na dijelu vlašićkih puteva, preporučuje se da svi zainteresovani stignu na Babanovac barem sat vremena prije.

Vidimo se na XCM Vlašić 2018!

Agencija DAN

Reklama Izbori 2018 1
error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!