Sveuciliste Vitez
Aktuelno

Snaga našeg grada: Travnički Pharmamed u aktuelnoj situaciji građanima ponudio tri sredstva za dezinfekciju

Nastala situacija prouzrokovana pandemijom koronavirusa promijenila je životne navike građana širom svijeta, a isto se dogodilo i sa našim sugrađanima. Navike i proizvodi koje smo uzimali ”zdravo za gotovo” preko noći su postajale nedohvatljive, a jedna od grupac proizvoda koja je doživjela najveću nestašicu su svakako i dezinfekciona sredstva.

Ipak, Travnik ima svoje kompanije koje su situaciju učinile povoljnijom nego je to slučaj u drugim gradovima i državama. Jedna od tih kompanija je i Pharmamed, jedan od lidera na tržištu farmacije. Naime, uz pomno praćenje situacije, u Pharmamedu su odlučili svoj fokus prebaciti na proizvodnju kvalitetnih dezinfekcionih sredstava, a svojim kupcima su ih ponudili u tri varijante.

PHARMA OXY – za dezinfekciju odjeće i radnih površina, na bazi vodik – peroksida

PHARMASEPT HAND GEL – za dezinfekciju ruku, sadrži 60% alkohola

PHARMASEPT HAND OTOPINA – za dezinfekciju ruku, sadrži 70% alkohola

Vrijedni menadžment Pharmameda, uz predan rad svojih radnika, odlučio je dodatno opskrbljivati apoteke u našem gradu, kako građani ne bi imali nestašicu dezinfekcionih sredstava. Kako su izjavili za naš portal, navedene proizvode možete pronaći u sljedećim apotekama: Altea, Tilija, JU Gradska apoteka Travnik, Amiled (Turbe), Katava (Nova Bila), te Pharmamed apoteka u TC Fis Vitez.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!