Sloga Travničana može sve, pa i ugraditi lift u zgradu u kojoj ga nikada nije bilo (VIDEO+FOTO)
Sloga Travničana može sve, pa i ugraditi lift u zgradu u kojoj ga nikada nije bilo - photo: Agencija DAN
Aktuelno

Sloga Travničana može sve, pa i ugraditi lift u zgradu u kojoj ga nikada nije bilo (VIDEO+FOTO)

Zgrade “Parnjače” u Travniku useljene su daleke 1969. godine, a kako se u centralnoj nalazila kotlovnica i sistem za zagrijavanje  na “parno grijanje” – tako su i dobile ime koje traje do današnjih dana.

Nekada popularno travničko naselje nazvano po tadašnjoj ulici “29. novembar” odlikovali su kvalitetno građeni, komforni stanovi, mnogo parkinga i garaža, te namjenski prostor za dječiju igru.

Na sadašnjoj adresi ul. Šehida 3/a smještena je treća “Parnjača” i dok je sa vanjske strane ništa ne razlikuje od ostale dvije, već se sa ulaza u stubište vidi da je u njoj nešto drukčije.

Složni stanari su  odlučili  uljepšati svoj zajednički prostor te učiniti ga funkcionalnijim, pa uz odličnu vanjsku rasvjetu, ovdje ćete pronaći čipovano otključavanje ulaza, interfon, senzorske svjetiljke i lift. A upravo je ugradnja lifta, u zgradi gdje ga nikada nije ni bilo, povod za posjetu ovom, po mnogo čemu, posebnom Kućnom savjetu.

U želji da zadrže stare komšije, od kojih su mnogi zapravo prvi i jedini stanari pojedinih stanova, ali i da svim drugima osiguraju kvalitetnije uvjete života, dobrom organizacijom, te izdvajanjem isključivo vlastitih sredstava u vrijednosti od 45.000,00 konvertibilnih maraka napravili su puno više, od onoga sto su mnogi mogli i pretpostaviti.

Po tome su svijetal primjer iz Travnika, ali i pokazatelj kako priču o velikim projektima mogu ispričati i ljudi iz susjedstva, odnosno početnu ideju, uz veliki trud, brojnu dokumentaciju i značajna sredstva dovesti  do realizacije.

Sloga stanara ovog ulaza ogleda se i u skoroj nabavci i zamjeni ulaznih vrata, te mnogim drugim planiranim projektima.

O tome kako su se dogovorili, te na kakve su probleme nailazili – pogledajte u našem videu.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!