Sveuciliste Vitez
Aktuelno

Skupština i Vlada Srednjobosanskog kantona predstavili redizajniranu web prezentaciju

U prostoru Vlade Srednjobosanskog kantona danas je upriličeno predstavljanje redizajnirane web prezentacija Skupštine i Vlade SBK/KSB.

Web prezentacija se sada sastoji od dvije odvojene web stranice, zasebno za Skupštinu, zasebno za Vladu što je mnogo preglednije u odnosu na dosadašnju jednu.

Izrada novog web rješenja urađena je u sklopu projekta “Jačanje institucija bh. vlasti” kojeg finansira USAID, uposlenicima Skupštine i Vlade SBK/KSB smo predali informatičku opremu. Ove internet stranice imaju svrhu da javnosti pruže više informacija o radu ovih ključnih institucija i uvjereni smo da će pomoći pružanju više informacija prema javnosti, ali da će se javnost više uključiti po pitanju konsultacija, javnih rasprava i sličnih stvari” – izjavio je za Agenciju DAN Christian Haupt, direktor USAID SGIP – Projekat jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici Ureda za evropske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitet prema međunarodnom standardu SBK/KSB su prisutnima prezentirali pregledan korisnički interfejs i tehničke mogućnosti ovog web rješenja, te su najavili da će sva relevantna dokumenta ovih institucija u narednom periodu biti na raspolaganju u digitalnom obliku.

“Evo danas smo imali priliku da prezentujemo novu web stranicu Vlade Srednjobosanskog kantona, a po prvi put, osim Vlade, na web stranici sada imamo i Skupštinu Srednjobosanskog kantona na kojoj se pohranjuju svi podaci. Stranica je moderna, transparentna, dobro vidljiva i ovom prilikom upućujem sve zahvale našim saradnicima i partnerima iz USAID-a koji su podržali ovaj projekat. Zajedno sa njima smo završili jednu važnu projektnu aktivnost kada je u pitanju prezentovanje i transparentnost rada Vlade, Skupštine, ministarstava i ureda, odnosno svega što je u nadležnosti Kantona” – izjavio je Tahir Lendo, premijer Srednjobosanskog kantona.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!