Sveuciliste Vitez
Riješena krađa vozila u Piroti i izazivanje požara u mjestu Priče
Riješena krađa vozila u Piroti i izazivanje požara u mjestu Priče - photo: Agencija DAN (arhiv)
Crna Hronika

Riješena krađa vozila u Piroti i izazivanje požara u mjestu Priče

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Travnik naknadno su rasvijetlili krivično djelo „Oduzimanje tuđe pokretnine“, koje je počinjeno tokom noći 23./24.04.2020. godine u mjestu Pirota, općina Travnik.

Prema prijavi, djelo je izvršeno od strane NN počinioca ili više njih koji su oduzeli putničko motorno  vozilo marke Passat, vlasništvo S.M. iz Travnika, koje je pronađeno isti dan na području Travnika.

Poduzimajući planske mjere i radnje na otkrivanju predmetnog krivičnog djela, navedeni policijski službenici došli su do saznanja da je za njegovo izvršenje osumnjičen E.M. rođen 1995. godine iz Travnika.

Također, policijski službenici Odsjeka kriminalistiške policije PU Travnik uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Izazivanje opće opasnosti“, koje je izvršeno 05.04.2020. godine na štetu EP BiH podružnica Travnik. Tom prilikom izvršeno je zapaljenje trave i niskog rastinja u mjestu Priče, općina Travnik, nakon čega se požar proširio na elektro energetsku mrežu  i prijetio mjesnoj područnoj školi. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za ovo krivično djelo M.M rođen 1962. godine iz Travnika.

MUP SBK/KSB

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!