Ramazanski program 2017

Reis Kavazović: Danas nam više nego ikada treba dobrih vijesti i nade u bolje sutra

“Bajramski dani su prilika da u svoje živote unesemo radost, da je podijelimo s drugima te da barem na kratko ostavimo sve probleme i neslaganja iza sebe. Danas nam više nego ikada treba dobrih vijesti i nade u bolje sutra” – kazao je danas reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović povodom Ramazanskog bajrama.

Istakao je da su vjernici ispratili još jedan ramazan, mjesec u kojem su se mogle vidjeti pune džamije na mukabelama i teravijama. Izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja mladih ljudi koji su, ne samo učestvovali u aktivnostima svojih džemata, nego su brojne aktivnosti i sami organizovali.

–  Sve to nas je ohrabrilo. I da nam ramazan nije donio nijednu više blagodat ova bi bila dovoljna da imamo razloga sretni dočekati sutrašnji Bajram – poručio je.

Reisu-l-ulema Kavazović također je dodao da je na vjernicima da nadu i snagu koju im je donio ramazan prenesu u svakodnevnicu.

– Taj duhovni preporod koji smo iskusili na ličnom i kolektivnom nivou treba biti naš zalog za uspjehe koje moramo postizati zarad budućih generacija – kazao je.

Bajramsku čestitku Kavazović je zaključio riječima iz Kur`ana da ‘nadu u milost Gospodara svoga mogu gubiti samo oni koji su s pravog puta skrenuli’.

FENA

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!