Sveuciliste Vitez
Aktuelno

RACIJA policije: U kafiću u Travniku pronađena droga speed

U nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, tokom proteklog vikenda izvršena je kontrola rada u 3 ugostiteljska objekta na području našeg kantona.

Naime, dana 21.09.2019. godine oko 22,00 sati policijski službenici tima za sprečavanje zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu rada ugostiteljskog objekta u ulici Ljudevita Gaja, općina Novi Travnik, kao i osoba koje su zatečene u objektu. Prilikom   kontrole osoba R.D. rođen 1991.godine i  D.T. rođen 1985.godine, svi iz Novog Travnika, kod istih je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U nastavku aktivnosti oko 23,50 sati izvršena je kontrola rada ugostiteljskog objekta u ulici Šehida, općina Travnik, kao i osoba koje su zatečene u objektu. Prilikom kontrole osobe M.K. rođen 1981.godine iz Travnika  pronađena je određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Istog dana, oko 22,00 sati policijski službenici PS Fojnica izvršili su kontrolu rada ugostiteljskog objekta u ulici ZAVNOBIH-a, općina Fojnica, kao i osoba koje su zatečene u objektu. Prilikom kontrole osobe H.Č. rođen 1990.godine iz Fojnica  pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Uspješna akcija provedena je i na području PS Busovača, gdje su policijski službenici PS Busovača na Gradskom trgu izvršili kontrolu i pregled osobe R.B. rođen 1999.godine, kojom prilikom je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis kao i tzv.drobilica za usitnjavanje biljne mase.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv  osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

MUP SBK/KSB

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!