photo: Polaznici škole Nek Art
Aktuelno

Proteklog vikenda Nek Art u inspirativnom ambijentu Vlašića (FOTO)

Škola slikanja “Nek Art”, koja radi u okviru JU Centar za kulturu Travnik, proteklog vikenda upriličila je likovnu koloniju na Vlašiću.

Sam planinski ambijent , te pogodni vremenski uvjeti, uz neizostavno mentorstvo slikara Nermina Kozle, inače voditelja škole, dali su najbolji rezultat. Devetnaest slikara, učesnika kolinije, ne štedeći do sada stečeno slikarsko umijeće, dovoljno motivirani za rad, koristeći se uvijek bogatom inspiracijom iz prirode, obogatili su slikarsku produkciju Travnika sa 19 novih djela.

Na ovaj način samo nastavljaju ritam visoke produkcije, kojom nije ogranićena kvaliteta predstavljenih radova. Sve to raduje jer je Travnik kao sredina poznata po umjetnosti, nakon izvjesnog zatišja, ponovo doživio izvjesni umjetnički preporod. Škola slikanja “Nek Art”, daje priliku svim zainteresiranima, a talentiranim, da se dalje razvjaju kao slikari, a s obzirom na iskazano interesovanja, takvo nastojanje gospodina Kozle, potpuno je opravdano.

Posebno vrijedno hvale, svakako je i druženje koje dominira u ovoj školi, gdje ne postoje generacijske ditance, kao ni nivo donesenog slikarskog predznanja. Upravo takav pristup, daje i najbolje rezultate vidljive na djelima, koja će i nakon ove kolonije, pronaći način da dodju do publike, kroz raličite izložbe i druge prezentacije rada ove škole.

Travnicki.INFO

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!