Sveuciliste Vitez
Predstavnici Vijeća učenika u SBK ponovo na okupu!
photo: mreVUK SBK
Aktuelno

Predstavnici Vijeća učenika u SBK ponovo na okupu!

Predstavnici mreVUK-a SBK su jučer,15.04., u Travniku prisustvovali jednodnevnom treningu u sklopu projekta „Održivi razvoj savjeta/vijeća učenika u BiH“. Tu su imali priliku razgovarati o svojoj Mreži i narednim aktivnostima te su izabrali prelazno rukovodstvo.

Na treningu je prisustvovalo 17 učenika iz cijelog Srednjobosanskog kantona. Pored toga, dogovorene su i do detalja isplanirane aktivnosti koje će se realizovati do kraja ove školske godine, a to su „Mrevuklijada“, sastavljena od igara bez granica, zabave i kviza znanja, i „Ostavi trag“, akcija vezana za rekonstrukciju parka u Travniku.

Dosadašnje rukovodstvo u narednom periodu imaće zadatak da svoja znanja i vještine prenese novom, prelaznom rukovodstvu, izabranom upravo jučer.

Mladi lideri iz SBK odabrali su ovako:

  • Alem Mlaćo – predsjednik
  • Zdenka Nikolić – prvi zamjenik
  • Antonela Alilović – drugi zamjenik
  • Una Karabeg – PR manager

„Ovo je za mene bio jedan jako koristan i uspješan trening nakon kojeg sam vidjela da mreVUK našeg kantona zaista ima dobru perspektivu i vrijedne članove. Nadam se da će se i naredne akcije biti veoma uspješne, a na novom prelaznom rukovodstvu je da pokaže sve od sebe!“ – istakla je Una Karabeg, novoizabrani PR manager ove mreže.

Srednjoškolci su se na ovom treningu još više zbližili te se raduju realizaciji narednih aktivnosti i, naravno, ponovnom susretu!

mreVUK SBK

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!