Asocijacija Fatma i Asocijacija žena OO SDA Travnik
Aktuelno

Povećan broj aktivnosti Asocijacije Fatma

Aktivno sudjelovanje žena u u kreiranju boljih uvjeta za život, vidljivo je u svim segmentima pa tako i u politici. Njihov senzibilitet i velika motiviranost da društvu i porodici daju najbolje, dovodi ih i na važne funkcije , gdje su rezultati rada neizostavni.

Radi toga raduje podatak da žene, konkretno na području općine Travnik, pokazuju veliko interesovanje za uključivanje u rad Asocijacije “Fatma” OO SDA Travnik, što potvrđuje predsjednica ove asocije Irma Čorbić: “Budući da je u proteklom periodu intenziviran rad Ascijacije “Fatma” OO SDA Travnik, pokazana je velika zainteresiranost članica OO SDA Travnik i za rad i učešćem istih u Asocijaciji „Fatma“ što je bilo evidentno i na nizu održanih sastanaka  sa Asocijacijom žena OO SDA Travnik, kako na području travničke regije tako i u samom Travniku.”

Tokom ovih sastanaka, predsjednica Čorbić je radi velikog broja novoučlanjenih žena u SDA detaljnije upoznala prisutne o osnovnim ciljevima i zadacima Asocijacije Fatma, kao asocijacije koja sve ove godine, od perioda osnivanja, prati rad SDA.

“U toku 25 godina postojanja i rada Asocijacija „Fatma“ je poseban akcent stavljala na brigu o djeci nepotpune porodice, prvenstveno djecu šehida i poginulih boraca, odgoju i obrazovanju uključujući educiranje žene i majke, isticanju značaja porodice i povećanju nivoa svijesti o položaju žene u društvu. Imajući u vidu da statistički podaci kažu da 52% žena učestvuje u izbornom procesu, Asocijacija „Fatma“ OO SDA Travnik je mišljenja da žene zajedno sa svojim kolegama iz stranke mogu stajati rame uz rame i odgovorno i kvalitetno odgovoriti svim obavezama i zadacima u društvu” – naglašava predsjednica Čorbić.

Vrijedno je napomenuti da su u organizaciji Asocijacije „Fatma“ i članice ove asocijacije iz Travnika prisutvovale predavanju upriličenom u Zenici. Bila je ovo prilika da se čuje iskustvo žena u menadžmentu, što su i predstavile dr.spec. Selvedina Sarajlić-Spahić i prof.dr. Sebija Izetbegović.

Inače, predsjednica Asocijacije „Fatma“ OO SDA Travnik je naglasila da se u narednim mjesecima očekuje intenzivniji rad Asocijacije: “Pored redovnih aktivnosti u vidu humanitarnog rada, okruglih stolova, predavanja, promocija, tradicionalnih ramazanskih aktivnosti i dr, u toku ove 2018. godine, Asocijacija „Fatma“ OO SDA Travnik će imati i niz pojačanih aktivnosti zbog općih izbora koji su pred nama, a imajući u vidu da je SDA neupitno bila i ostala mainstream stranka u BiH. Kako bi adekvatno i odgovorno mogli propratiti predstojeće aktivnosti Asocijacija „Fatma“ i Asocijacija žena OO SDA Travnik,a kao rezultat dobre saradnje i brojnih zajedničkih aktivnosti, izabrane su koordinatorice po regijama. Njihova angažiranost poboljšat će rad žena pri OO SDA s ciljem kvalitetnije i plodonosnije komunikacije u izvršavanju obaveza i zadataka“ – naglasila je predsjednica Čorbić.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!