Policija otkrila počinitelje oštećenja spomenika žrtvama Domovinskog rata u Novom Travniku
Aktuelno

Policija otkrila počinitelje oštećenja spomenika žrtvama Domovinskog rata u Novom Travniku

U subotu, 14.10.2017. godine, oko 07:45 sati, Policijskoj stanici Novi Travnik prijavljeno je oštećenje spomenika svim žrtvama Domovinskog rata, koji se nalazi na platou ispred zgrade općine Novi Travnik, od strane NN lica ili više njih. 

Odmah po prijavi na lice mjesta upućeni su istražitelji Policijske stanice Novi Travnik, koji su nakon obavljenog uviđaja ustanovili da je tom prilikom sa spomenika otuđen mramorni križ dimenzija 70×40 cm.

Nakon što su poduzete opsežne službene mjere i radnje u cilju pronalaska izvršilaca, došlo se do operativnih saznanja da postoji osnov sumnje da su određena lica izvršioci naprijed navedenog krivičnog djela, a radi se o:

M.B. rođen 1997.godine, S.L. rođen 1998.godine, H.G. rođen 1998.godine, S.A. rođen 1999.godine, B.R. rođen  1997.godine, M.P. rođen 1994.godine i M.S. rođen 2000.godine, svi iz Novog Travnika.

Nakon provedene kriminalističke obrade nad navedenim licima, isti su u potpunosti priznali izvršenje navedenog krivičnog djela, a otuđeni mramorni križ je pronađen.

Protiv istih će, po kompletiranju predmeta, biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu u Travniku.

MUP SBK/KSB/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!