Ozbiljni planovi NK Vlašić pred početak priprema
photo: J. Rujanac
Sport

Ozbiljni planovi NK Vlašić pred početak priprema

Danas, (23. Februara) u prostorijama NK Vlašić održana je sjednica pred početak priprema kluba, 1. Marta, 2018. godine.

Sjednici su prisustvovali članovi stručnog štaba, Salih Salihović, Dženan Nalić, Samir Dobrić, doktor Hamdija Hubjar, treneri u Omladinskim selekcijama Mirza Muslimović i Denis Ljutić, predsjednik kluba Hariz Aščić, potpredsjednik Jakub Omerdić, član UO dr. Alen Salkić, predstavnik navijača Alen Halilović, te Jusuf Rujanac, PR kluba.

Na sastanku se govorilo o predstojećoj sezoni i budućnosti kluba. NK Vlašić se trenutno takmiči u 1. Kantonalnoj ligi gdje se nalaze na prvoj poziciji. Cilj novog stručnog štaba je da budu prvaci, te da se NK Vlašić sljedeće sezone i u budućnosti takmiči u višem rangu bh. fudbala.

Trener ekipe, glavni koordinator Dinamo Zagreba u BiH, Salih Salihović, je na sjednici govorio u samo najboljim epitetima o klubu i vjeruje da će biti prvaci po završetku sezone.

Ja sam ovdje došao da pokušamo vratiti ekipu na pravi put, a najvajžnije da igrači maksimalno ozbiljno pristupe trenizima i utakmica kako bi na kraju sezone došli do zacrtanog cilja, a to je plasman u Drugu ligu FBiH, kazao nam je Salihović, te dodaje da na pripreme dolazi nekoliko novih pojačanja, između ostalog tu su i fudbaleri koji su igrali Premijer ligu BiH.

Angažovali smo nekoliko pojačanja, pet ili šest mladih fudbalera dolazi u ekipu. Tu je i nekoliko mladih fudbalera u koje sam siguran da posjeduju potencijal, a mi ćemo se bazirati prvenstveno na mlade fudbalere” – rekao je Salihović.

NK Vlašić ozbiljno misli i na budućnost i mlađe kategorije, pa su na sjednici imenovali Dženana Nalića za koordinatora Omladinskih selekcija NK Vlašić.

Drago mi je da sam zadobio povjerenje UO i ovom prilikom želim da im se zahvalim. Naš cilj je da napravimo jedan respektabilan klub i pokušati ćemo to vratiti na jedan viši nivo koji ovaj klub zaista zaslužuje” – izjavio je Nalić.

Omladinski pogon kluba trenutno broji oko 120 omladinaca od predpionirskog do kadetskog uzrasta, a treneri su Denis Ljutić i Mirza Muslimović bivši fudbaleri Vlašića.

Član Upravnog odbora, dr. Alen Salkić, također se veseli radu sa pomenutim trenerima i nada se jednoj pozitivnoj atmosferi u klubu, jer kako kaže, o Vlašiću je oduvijek imao pozitivno mišljenje.

Drago mi je zbog ovih ljudi koji su došli u klub, da to vrate na nivo koji Vlašić zaslužuje. To su veliki stručnjaci i vjerujem da će posložiti kockice kako treba. Vlašić je oduvijek imao posebno mjesto u mom srcu” – kazao je dr. Alen Salkić.

J. Rujanac

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!