OPĆINA TRAVNIK: Obavijest o zborovima mjesnih zajednica
photo: Agencija DAN
Aktuelno

OPĆINA TRAVNIK: Otvorena kutija sa prijavama indicija koje upućuju na korupciju

Radni tim načelnika Općine Travnik za prevenciju i sprječavanje korupcije danas je otvorio kutiju sa pristiglim prijavama.

U nastojanjima da gradi i unaprjeđuje integritet Općine kao javnog organa kao i povjerenje građana, načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić donio je Akcioni plan za prevenciju i sprječavanje korupcije.

Prema Akcionom planu građanima je, između ostalog, data i mogućnost da svoje indicije koje upućuju na korupciju ili dokaze dostave u, za to namijenjenu, kutiju koja se nalazi na ulazu u Centar za pružanje usluga građanima.

Takođe, prema Akcionom planu formiran je Radni tim sastavljen od predstavnika Općine, nevladinog sektora i eksternog člana po potrebi iz nadležnih pravosudnih institucija.

Radni tim danas je otvorio kutiju sa prijavama pristiglim u prethodna tri mjeseca.

S toga, iz Općine Travnik obavještavaju građane da je pristiglo ukupno 12 ( dvanaest) prijava koje su evidentirane, razmotrene i doneseni određeni zaključci.

Prijave će biti dostavljene nadležnim organima na procesuiranje odnosno dalje postupanje.

Iz Općine zahvaljuju savjesnim građanima koji su se odazvali njihovom pozivu i nadaju se da će ove njihove aktivnosti podržavati i u narednom periodu.

Općina Travnik/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!