Sveuciliste Vitez
Oglasila se Bolnica Travnik: Pacijent i uposlenik Bolnice prevezeni u Sarajevo, istraga će utvrditi uzroke
photo: Agencija DAN
Aktuelno

Oglasila se Bolnica Travnik: Pacijent i uposlenik Bolnice prevezeni u Sarajevo, istraga će utvrditi uzroke

Dugogodišnje postojanje Bolnice Travnik, brojni zadovoljni pacijenti, stalni razvoj pa i u smislu osposobljavanja kadra, čine ovu zdravstvenu ustanovu jednom od vodećih, ne samo u SBK, nego i šire.

Osnovni postulati zdravstva ovdje su se učili od najboljih, i zahvaljujući tom kontinuitetu, stalnom uvezivanju iskustva i mladosti, bolnica je zapravo i tokom rata gotovo nesmetano radila. Čak i u tim okolnostima, iz tog perioda, i sada nakon toliko godina, stižu pisma zahvalnosti, za uspjeh liječenja i dobar odnos prema pacijentima.

Međutim, i pored najveće predanosti, incidentne situacije se dešavaju u svim segmentima društva, pa i u zdravstvenim ustanovama.

Društvene mreže i brojni mediji od sinoć su zatrpani informacijama i različitim pretpostavkama o načinu i razlozima ozljeda pacijenta zbrinutog na Odjelu neurologije i psihijatrije ove bolnice, o čemu se saopćenjem oglasila i JU Bolnica Travnik:

 

U povodu informacija objavljenih u medijima i na socijalnim mrežama, a vezanim za događaj koji se desio u Bolnici Travnik 18./19. aprila ove godine, kada su na Odjelu neurologije i psihijatrije ozlijeđeni pacijent i zaposlenik naše ustanove, informišemo javnost o sljedećem:

U za sada neutvrđenim okolnostima došlo je do zapaljenja kreveta pacijenta, koji je od posljedica otvorenog plamena zadobio tjelesne ozljede.

Napominjemo da je tokom ove incidentne situacije, i zaposlenik Bolnice također zadobio ozbiljne povrede, pa su nakon primarne obrade, po hitnoj proceduri obojica upućeni u Kliničko univerzitetski centar u Sarajevu.

U skladu sa protokolarnom procedurom, JU Bolnica Travnik je o svemu odmah obavijestila nadležne policijske organe koji su poduzeli neophodne mjere, te do završetka njihove istrage JU Bolnica Travnik ne može davati više informacija.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!