Sveuciliste Vitez
Održana 1. sjednica Organizacionog odbora manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2017. godinu"
photo: Sportski savez SBK/KSB
Sport

Održana 1. sjednica Organizacionog odbora manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2017. godinu”

U zgradi Vlade SBK/KSB održana je 1. sjednica Organizacionog/Organizacijskog odbora manifestacije izbora najboljeg sportiste Srednjobosanskog kantona za 2017. godinu sastavljenog od istaknutih sportskih radnika sa područja SBK/KSB, načelnika Općina Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje,Vitez, Donji Vakuf i načelnika Općine Novi Travnik Refika Lende koji je ujedno i domaćin ovogodišnje manifestacije.

Pored navedenih Organizacioni odbor sačinjavaju predstavnici resornog Ministartsva u Vladi SBK/KSB.

Sjednicom je predsjedavala ministrica Katica Čerkez koja je već treći put za redom na čelu Organizacionog/Organizacijskog odbora koji je ove godine jubilarni 15. po redu “Izbor najboljih sportista Kantona “.

Ministrica Čerkez u svojstvu presjedavajućeg Organizacionog odbora obratila se prisutnima istaknuvši značaj ove manifestacije za Kanton, a posebno za sportiste i sportske radnike koji daju svoj doprinos u razvoju sporta i da je jako važno da se oda priznanje za postignute rezultate tokom godine što Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta prepoznaje 15 godina kroz izdavajanje novčanih sredstava i aktivno učešće u radu tijela ove izuzetno značajne manifestacije čime doprinosi kvalitenom radu.

Ministrica Čerkez istaknula je da Vlada SBK/KSB za iduću godinu predvidjela iznos od 700.000,00 KM novčanih sredstava za sport i da se nada će u skorije vrijeme Vlada SBK/KSB ispoštovati zakonsku obavezu od 0,5% ukupnih sredstava Budžeta SBK/KSB i da je tjelesna aktivnost značajna za razvoj mladih, kao i ostalih starosnih generacija posebno u posljednje vrijeme pripadnika treće starosne generacije.

Članovima Organizacionog/Organizacijskog odbora obratio se načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo u svojstvu domaćina i potpredsjednika manifestacije, te istaknuo da je ” Izbor najboljeg sportiste Kantona ” izuzetno važan događaj za Općinu Travnik kao i Kanton i da je važna koordinacija između svih institucija na nivou Kantona. Također, istaknuo je da se trebaju birati najbolji sportisti bez ikakvih predrasuda i da im se treba odati priznanje za postignute rezultate u 2017. godini.

Prisutnima se obratio predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB Mirsad Ibrišimbegović zahvalio se članicama Saveza na podršci i Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta bez čije podrške ova manifestacija u ovako teškoj ekonomsko-finansijskoj situaciji ne bila ni održana. Također, na prijedlog Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB razmatralo se da se na ovom jubilarnom 15. po redu ” Izboru najboljeg sportiste Kantona ” proglasi sportista decenije SBK/KSB, dok će konačna odluka o ovom prijedlogu biti donesena na jednoj od narednih sjednica Organizacionog/Organizacijskog odbora.

Najteži i najodgovorniji zadatak pripada članovima Ocjenjivačkog suda/Žirija “Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2017. godinu ” koji ima zadatak da izabere najbolje među najboljima i da u 29 kategorija proglasi pobjednike, s obzirom da je izmjenama i dopunama Pravila za izbor sportiste i sportske ekipe SBK/KSB od ove godine povećan broj kategorija.

Jednoglasnom odlukom prisutnih izabran je Ocjenjivački sud/Žiri “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2017. godinu” u sljedećem sastavu: Vlado Mičić, predsjednik, Avdulah Zlotrg, potpredsjednik, Ivica Bonić, Nusret Baručija, Edhem Ekmeščić, Boro Vujica i Dženan Mahmutbegović, članovi.

Manifestacija “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2017. godinu” održat će se u Domu kulture u Novom Travniku, 23. februara 2018. godine sa početkom u 18,00 sati.

Sportski savez SBK/KSB / Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!