Arhiva

Objavljeni spiskovi kandidata za Lokalne izbore 2012

 

Centralna izborna komisija BiH danas je u listu Dnevni Avaz objavila kandidatske liste za učešće na Lokalnim izborima 2012. godine. Kandidati za načelnika Općine Travnik ovaj put su: Amra Mehmedbegović-Živanović (SDP), Admir Hadžiemrić (SDA), Ivica Harambašić (HDZ), Lozo Nisvet (SBiH) i Samir Čurić (SBB).

Nagomilani problemi na području naše općine predstavljaju težak zadatak pred sve kandidate, kako ove koje smo već naveli, tako i za one koji su kandidovani za Općinsko vijeće. Oni koje izaberemo trebalo bi da budu stručni i voljni uopće uhvatiti se u koštac sa istinskim kolapsom travničke privrede. Ne radi se samo o kompaniji Borac, koja upošljava najveći broj radnika, nego se radi o gotovo svim privrednim subjektima na ovom području. Konstantan rast zaposlenih u administraciji i gotovo potpuni prestanak proizvodnje koja, u principu “hrani” i tu istu administraciju, ali i mnoge druge, apsolutna nezainteresovanost za bilo kakvu stvarnu podršku i promociju turističkih vrijednosti Travnika i Vlašića, a kao šlag na sve to visoke cijene i niska kvaliteta komunalnih usluga, te naplata grijanja i onima koji nisu korisnici usluga Toplane, samo su mali dio surove travničke realnosti danas.

A još uvijek važimo za jedan od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini…

Pored svega navedenog, realan strah od čopora pasa lutalica koji “dežuraju” u svim dijelovima grada, pa čak i u najstrožem centru, ovaj put nas zaista tjeraju da se dobro zamislimo pred objavljenim spiskovima.

Na njima bi trebalo da prepoznate ljude za koje znate da su voljni i sposobni konačno početi rješavati probleme, ali odmah nakon izbora i, ovaj put, napokon u korist svih građana naše općine.

Razmislite dobro. Grad i općina Travnik jednostavno više nemaju vremena za bilo čije političke, nacionalne ili neke druge “eksperimente”…

(Travnicki.INFO)

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!