Sveuciliste Vitez
Obavijesti za učenike škola na području Travnika
Obavijesti za učenike škola na području Travnika - photo: Agencija DAN
Aktuelno

Obavijesti za učenike škola na području Travnika

Iz Osnovne škole “Travnik” obavještavaju učenike i njihove roditelje da je zbog topljenja snijega i kiše, koja neprekidno pada, došlo do naglog povećanja vodostaja rijeke Lašve u njenom koritu, te ih upozoravaju da budu dodatno oprezni prilikom prelaska mostova na putu prema školi, da izbjegavju stvaranje gužve, i da u koloni jedan iza drugog prelaze preko mostova na putu do škole.

U cilju što veće bezbjednosti djece, za vrijeme prve i druge smjene, zabranjuje se učenicima OŠ Travnik da napuštaju školsko dvorište.

Iz Osnovne škole “Nova Bila” obavještavaju roditelje i učenike da će se nastava u ponedjeljak, 4. 2. 2019. godine,održati po redovnom rasporedu. Iz ove škole su dodali da je Civilna zaštita Travnik intervenisala na vrijeme i spriječila da voda ne ulazi u prostor škole, te da se ne zadržava u dvorištu škole. Od nadležnih institucija dobili su informaciju da su putevi prema svim selima iz kojih putuju njihovi učenici, osim Gladnika, prohodni, pa mole roditelje učenika iz sela Gladnik da, ukoliko se situacija ne popravi, sutra ne šalju svoju djecu u školu. Sa istim učenicima nastavnici će kroz redovnu, dodatnu i dopunsku nastavu obraditi propušteno gradivo. U potpisu ovog obavještenja je direktor škole, Josip Popović.

Osnovna škola Dolac na Lašvi obavještava svoje učenike da se za sutra, tj. ponedjeljak 04.02. 2019. godine, odgađa nastavni proces zbog vremenskih neprilika ( poplave). Iz Uprave ove škole najavljuju da će učenici biti pravovremeno upoznati za sve dalje aktivnosti.

Osnovna škola Turbe uputila je obavijest svojim učenicima i njihovim roditeljima da je zbog topljenja snijega i kiše došlo do naglog povećanja vodostaja rijeke Lašve, te svi učenici trebaju biti dodatno oprezni pri dolasku u školu u Turbetu.

Srednje škole na području općine Travnik do sada nisu uputila nikakva vanredna obavještenja.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!