Obavijest roditeljima o upisu djece u prvi razred osnovne škole
Obavijest roditeljima o upisu djece u prvi razred osnovne škole
Aktuelno

Obavijest roditeljima o upisu djece u prvi razred osnovne škole

Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona uputiolo je saopštenje sa instrukcijom o načinu upisa djece koje prenosimo u cjelosti:

Dragi roditelji/staratelji budućih prvačića,

s ciljem zaštite vaše djece i vašeg zdravlja, a kako bi spriječili širenje zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID 19) dostavljamo vam informaciju o načinu upisa djece u prvi razred osnovne škole.

Upis djece u osnovne škole u Srednjobosanskom kantonu za školsku 2020./2021. godinu obavit će se u periodu od 6.4. do 30.4.2020. godine i to putem poziva koji če osnovne škole u Srednjobosanskom kantonu objaviti na svojim internet stranicama sa potrebnim informacijama vezanim za upis. Prijavljivanje djece če se vršiti elektronskim putem, dostavljanjem popunjenog prijavnog obrasca koji se nalazi na e-mail škole ili putem telefona ili pošte na adresu željene škole.

U prvi razred školske 2020./2021. godine če se upisati djeca koja do 01.06.2020. godine navršavaju 6.godina života, sukladno zakonu, uz pismeni zahtjev roditelja/staratelja djeteta i preporuke Komisije za upis učenika u prvi razred, koja može dopustiti da obavezno školovanje počne jednu godinu radnije ili kasnije, ako je to u najboljem interesu djeteta, uz saglasnost Ministarstva.

O terminima dostavljanja ostale dokumentacije za upis u prvi razred, u skladu sa Zakonom i tačnim datumom utvrđivanja indikatora psihofizičku zrelosti djece za upis u prvi razred, škola je u obavezi blagovremeno vas obavijestiti putem web stranice, e-maila, telefonski i sl.

Pozivamo roditelje da blagovremeno izvrše ovu svoju zakonsku obavezu kako bi škole imale dovoljno vremena da se kvalitetno pripreme za prijem prvačića i početak nove školske godine, za koju se nadamo da će početi u normalnim uvjetima i okolnostima.

Budućim učenicima želimo sretan početak i školske dane uz puno zdravlja i uspjeha!

 

Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!