Arhiva

Novih 9 medalja za Karate klub “MLADOST” Vitez

U subotu, 16.04.2016. godine, u organizaciji Karate saveza BiH u Čitluku je održano 23. Državno prvenstvo u za djecu od 11 do 14 godina.

Učešće je uzelo preko 500 takmičara iz 64 kluba. Takmičari karate kluba „MLADOST“ Vitez na ovom Državnom ptrvenstvu su osvojili 9 medalja, od toga 1 zlatnu, 2 srebrene i 6 bronzanih medalja .

Zlatnu medalju za karate klub „MLADOST“ Vitez osvojio je Enis Mehić u kategoriji kate dječaci 11 godina. Srebrene medalje su osvojili Sivro Ajdin u kategoriji borbe dječaci -40kg 12 godina i Haskić Sara u kategoriji borbe djevojčice +47kg 13godina, dok su se bronzanim medaljama okitili Varupa Nedžmina, Eniz Dajić, Enis Mehić , Hamza Adilović u borbama i Kajmak Nejra i ekipni kata tim djevojčice KK“Mladost“ u katama.

Šef stručnog štaba, g-din Aldin Adilović, je rekao da je zadovoljan postignutim rezultatom sa devet osvojenih medalja uzmemo li u obzir da su još tri takmičara karate kluba „MLADOST“ Vitez izgubili za ulazak u finale a potom i u repesažu za treče mjesto, te da je Državno prvenstvo bilo izuzetno visokog kvaliteta i atraktivnih poteza mladih karataša.Ovom prilikom čestita svim osvajačima medalja a posebno takmičarima koji su dostojanstveno predstavili klubove sa Srednjobosanskog kantona.

Karate klub “MLADOST” Vitez

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!